Alla inlägg den 16 september 2016

Av Fredrik Norrström - 16 september 2016 09:03

Inom golfen finns begreppet ”moving day” och det känns användbart för att beskriva omgång fyra i FPL. En golftävling spelas normalt över fyra dagar med 18 hål per dag och den tredje dagen är den man kallar för ”moving day”. Dagen då det är dags att börja röra på sig för att inte hamna för långt efter, men också dagen då man kan lägga in en extra växel för att chocka motståndarna. Omgång fyra bjöd på några riktiga kanoner, bland annat Lukakus show mot Sunderland som resulterade i hela 17 poäng. Ett stort grattis till er som valde att ha honom som kapten denna vecka. Andra som levererade bra med poäng var Firmino (15 p) och trion Capoue, Antonio och KdB som alla inbringade 13 poäng var. Lag som innehöll flera av dessa spelare utnyttjade således ”moving day” till att faktiskt klättra i ligatabellerna.


Mitt eget lag, The Anfielders, lyckades skrapa ihop 59 poäng vilket resulterade i plats 404 954 för omgång fyra. Bra offensiv poängutdelning från Costa, Mané, Callum Wilson och Ibra gjorde veckan helt ok. Sammanlagt innehar mitt lag plats 279 899 vilket i alla fall är topp 8 % av samtliga FPL-coacher. Dock inget att skriva brev om än, inte på långa vägar. Målet är inställt betydligt högre än så.


Omgångens poängspelare: Son, 19 poäng.

 

Omgångens REA-fynd: Capoue, £4,8 m, 13 poäng.

 

Omgångens nolla: John Terry, 0 poäng.

 

Omgångens överraskning: Son, 19 poäng.

 

Omgångens skada: Aguero.


Med en ägandeprocent på blygsamma 0,5 % kom Heung-Min Sons galna 19-poängare som en blixt från klar himmel för många. Den slitstarka koreanen gjorde en finfin match mot ett förvisso väldigt svagt Stoke och förtjänar därför att föräras med två utnämningar denna vecka. REA-fyndet Capoue fortsätter att göra mål med en helt vansinnig statistik (har han missat något avslut än? Ett eller två kanske, resten har suttit!) men frågan är hur länge sagan håller i sig. Man kan dock inte blunda för leveransen av poäng hittills, vilken är klart imponerande. Omgångens nolla var lite svår att hitta, men sett till förväntningarna var det nog många som trodde en bortamatch mot Swansea var en utmärkt möjlighet att kunna casha in lite poäng på John Terry. Förhoppningarna grusades dock rejält och när matchen var avblåst och bonuspoängen utdelade stod Chelsea-kaptenen där med händerna tomma på FPL-poäng. På skadefronten var det relativt lugnt, minde skavanker på Silva, Terry och Mkhitaryan som samtliga riskerar att missa helgens drabbningar. Omgångens ”skada” får dock även denna gång anses vara Aguero (som visserligen är avstängd, men ändå). Med en ägandeprocent på 23,5 % trots att han missar tre matcher i rad kan vikten av hans frånvaro inte understrykas nog.


Blicka vi framåt mot omgång fem (som börjar redan ikväll) så finns här en hel del intressanta fajter. Tankarna som snurrar mest frekvent är följande;


-      Får vi se en målkavalkad mellan Chelsea och Liverpool? 3-3 med mål av Costa, Hazard, Mané och Firmino?

-      Håller Arsenal tätt bakåt mot Hull?

-      Fortsätter Lukaku att producera framåt nu när han har fått smak på målet? Boro känns inte som det svåraste motståndet…

-      Hur ställer Man U upp mot Watford? Gör torsdagens debacle i EL att Mou roterar duktigt?

-      Blir omgångens poängspelare Harry Kane som sprakar loss med ett hattrick mot hopplöst svaga Sunderland?


Det och mycket annat tåls att fundera på när drar igång omgång fem. Personligen avstår jag transfers denna omgång, trots en bänkad Xhaka i laget. Jag vill ha två gratistransfers inför nästa omgång när Aguero på något sätt ska trollas in i laget igen. Det blir en utmaning i sig som jag återkommer till.


Mitt lag i omgång fem blir således:

De Gea

Valencia/Williams/Stones

Mané/Hazard/Xhaka/Willian/Gueye

Ibra (v)/Costa (c)


Bänken: Mandanda, Matip, Callum Wilson, Amat.


/Fredrik   


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards