Direktlänk till inlägg 7 september 2016

Money talks!

Av Fredrik Norrström - 7 september 2016 11:57

FPL är inte konstigare än den riktiga världen. Bra prestationer blir belönade, medan sämre prestationer ger låg avkastning. Men som FPL-coach är det lätt att stirra sig blind på antalet poäng ens lag har spelat in. En viktig aspekt som sällan hamnar i rampljuset är värdet på truppen. Inför säsongen startar ju alla med £100 miljoner men redan efter några omgångar kan man se att vissa trupper är värda betydligt mer än andra. Vad spelar detta då för roll, är det inte poängen som avgör i slutändan? Självklart är det så, men om man köper och säljer spelare på ett smart sätt kan man få sin trupp att öka i värde vilket ger mer pengar att röra sig med när olika transfers ska göras. Det kan efter halva säsongen vara skillnaden på om din femteback blir en truppspelare för £4,5 m eller en premiumback för £5,5m-6,5 m.


Låt oss kika på några spelare som kan vara värda att investera i då deras värde sjunkit av någon anledning. Oftast beror detta på att spelaren blivit skadad (ex Cresswell, Ayew och Carroll) eller att spelaren helt enkelt inte tagit en startplats i sitt lag (ex. Bertrand, Origi och Fabregas). Under slutet av transferfönstret har några av spelarna som hamnat i just en sådan situation valt att byta klubb, vilket medför en möjlighet till ett lyft spelmässigt, resultatmässigt och inte minst värdemässigt. Andra har bara haft en lite tyngre start än väntat, men besitter kapacitet att faktiskt börja leverera poäng.


Wilfried Bony, Stoke.
Bony fick nöta rejält med bank I City och fick dessutom se sig passerad av ynglingen Iheanacho i turordningen. Flytten till Stoke kan dock bli den vändning som Bony behöver, och gudarna ska veta att Stoke verkligen behöver honom. De har en hel del bra offensiva spelare i Bojan, Arnautovic och Shaqiri men har saknat den där tunga anfallaren att ha längst fram. Bonys värde har sjunkit från ursprungliga £7,5 m till £7,3 efter endast tre omgångar, men om han får en ok start i Stoke tror jag att det finns stor potential att fler FPL-coacher får upp ögonen för ivorianen. Då kommer också hans värde att öka. Det kan således vara läge att plocka in Bony redan nu.


Willian, Chelsea.
Förra säsongen gjorde inte många Chelsea-fans lyckliga. Willian var en av få spelare som faktiskt höll någon form av nivå, åtminstone under hösten. I år är han prissatt relativt lågt då han knappast kan klassas som en premiummittfältare rent ekonomiskt. Han missade omgång 2 på grund av skada och kanske är det en av anledningarna till att han faktiskt kostar mindre idag än vad han gjorde när säsongen startade. Från ursprungliga £7,5 m till nuvarande £7,4 m är en trend som sett till det förtroende han visats av Conte samt spelarens förmåga knappast kommer att fortsätta. Mitt tips är att Willians värde när vi går in i januari kommer att ligga runt £7,7 m-£7,8 m. Därför är han fortsatt given i min trupp.


Joel Matip, Liverpool.
Värvningen av Matip hamnade lite i skymyndan i somras. Förmodligen berodde detta på att den gjordes klart redan under våren och att han dessutom kom gratis, eller i alla fall på free transfer. Den kamerunske mittbacken missade de inlednande omgångarna på grund av en skada och till följd av det tappade han även £0,1 m i värde från £5,5 till £5,4 m. Med Liverpools rådande mittbackssituation känns dock Matip given så länge han är hel, därför är det inte orimligt att tro att han kommer att öka på sitt värde under säsongens gång. Mot Spurs i förra omgången visade han också att han kan vara ett hot framåt på framför allt fasta situationer, ribban var dock i vägen den gången.


Sadio Mané, Liverpool.
På grund av en axelskada missade Mané matchen mot Burnley i omgång 2. Detta gör att han saknas i poängtoppen bland mittfältarna, men för oss som har sett honom i de matcher han har spelat är det svårt att inte imponeras. Det känns högst sannolikt att Mané är den Liverpoolspelare som kommer ha flest inspelade poäng när vi summerar säsongen. Att hans värde droppat från £9,0 m till £8,9 m ser jag som ett utmärkt läge att kunna köpa i rätt tid. Senegalesen kan mycket väl bli ett av säsongens stora utropstecken.

 

Callum Wilson, Bournemouth.
Förra säsongen startade ju så bra. Målskyttet satt direkt och många trodde att Callum Wilson skulle få sitt riktiga genombrott för den stora massan. En allvarlig knäskada satte dock stopp för det och resten av säsongen bestod av mer av rehab än av PL-matcher. I år har det varit trögare med målskyttet under de första matcherna, men då bör man ha i åtanke att The Cherries inledde mot Man United hemma, följt av West Ham borta. Det enda egentliga orosmolnet kring denna spelare är att han blivit utbytt rätt tidigt i samtliga tre matcher hittills. I tur och ordning har Wilson spelat 66, 74 och 70 min. Prislappen är dock tacksam (£6,4 m, ursprungligen £6,5 m) vilket ändå gör honom intressant.


Seamus Coleman, Everton.
Ytterligare en spelare som har missat säsongsinledningen på grund av skada och därför tappat i värde från £5,5 m till £5,4 m. Förutsatt att han tar tillbaka sin startplats kan han dock komma att bli riktigt intressant, speciellt om Koeman fortsätter med sin trebackslinje och nyttjar Coleman som wing-back. Offensiva kvaliteter besitter han ju onekligen och tillåts han ha en än mer offensiv utgångsposition än tidigare kan det komma att bli en hel del poäng från denna ytterback.


Utöver de som nämnts ovan bör man även hålla koll på spelare som Tadic, David Silva, Arnautovic och Gylfi Sigurdsson. Även där kan det, förutom poäng, finnas pengar att tjäna.


/Fredrik
 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrik Norrström - 26 september 2016 07:23

När vi summerar omgång 6 är det tre röda segrar som sticker ut. Arsenal klär av Chelsea hemma, Man U fullständigt krossar regerande ligamästarna Leicester och Liverpool är så överlägsna Hull att 5-1 kändes i underkant. Speglades detta i FPL-poängen d...

Av Fredrik Norrström - 24 september 2016 12:28

Bron i den Böda delen av London rämnade. Men trots det var det andra spelare som stal FPL-uppmärksamheten i omgång 5.   Omgångens poängspelare: Nacer Chadli, 21 poäng.   Omgångens REA-fynd: Zuniga, 10 poäng, £4,4 miljoner.   Omgångens nol...

Av Fredrik Norrström - 16 september 2016 09:03

Inom golfen finns begreppet ”moving day” och det känns användbart för att beskriva omgång fyra i FPL. En golftävling spelas normalt över fyra dagar med 18 hål per dag och den tredje dagen är den man kallar för ”moving day”. Da...

Av Fredrik Norrström - 10 september 2016 12:13

Äntligen är landslagsuppehållet över. PL, och i och med det FPL, är tillbaka. Samtliga FPL-coacher har haft gott om tid på sig att fundera över hur man ska kunna spetsa till laget inför kommande omgång. Den vanligaste funderingen har garanterat krets...

Av Fredrik Norrström - 2 september 2016 13:34

Deadline Day är över för denna gång. Och visst var det ett ovanligt aktivt transferfönster just denna sista hektiska dag. Man kan ju undra varför vissa lag prompt ska vänta till sista sekunden innan de genomför en övergång, men likväl är det så det s...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards