Direktlänk till inlägg 2 september 2016

Deadline Day!

Av Fredrik Norrström - 2 september 2016 13:34

Deadline Day är över för denna gång. Och visst var det ett ovanligt aktivt transferfönster just denna sista hektiska dag. Man kan ju undra varför vissa lag prompt ska vänta till sista sekunden innan de genomför en övergång, men likväl är det så det ser ut år ut och år in. Nåväl, låt oss kika lite närmare på de mest intressanta övergångarna som gett oss nya (och nygamla) namn att fundera över när matchtruppen inför varje omgång ska spikas. Många med mig kommer säkerligen att nyttja landslagsuppehållet till att använda sitt wildcard för att kostnadsfritt kunna bygga om truppen från grunden. Då blir det också extra intressant att se vilka nya namn som finns tillgängliga att plocka in. 



David Luiz, Chelsea, £6,0 m

En spektakulär återkomst för den yvigt hårtskjutande brasilianaren efter några år i PSG. Luiz offensiva kvaliteter gör honom högintressant, men tyvärr finns där också en hel del frågetecken. Närmare bestämt tre stycken.

1. Spelarens förmåga att dra på sig gula och röda kort.

2. Priset (hade gärna sett £5,5 m).

3. Osäkerheten kring huruvida Luiz kommer att starta merparten av Chelseas matcher.

Trots dessa funderingar ska jag villigt erkänna att jag är väldigt sugen på att ta med Luiz i min trupp då han dels spelar i ett defensivt skickligt lag, och dels med all sannolikhet kommer att göra ett antal mål.


Marcos Alonso, Chelsea, £6,0 m

Om David Luiz relativt enkelt kan ta John Terrys plats i ett rakt byte, så ställer Alonsos ankomst till lite större huvudbry för Conte. Min gissning är följande; i ett första skede kommer Ivanovic att återgå till att vara mittback (men vikariera som ytterback då det krävs), Azpilicueta kommer att byta kant och bli den högerback han ju egentligen är, samt att Alonso kliver in på vänsterbacken. Det skulle dock inte förvåna mig om Chelsea på sikt börjar använda sig av en trebackslinje, om inte annat så kommer man ju definitivt att ha manskap för det i form mittbackar som Cahill, Luiz, Terry, Zouma och Ivanovic. Gällande Alonso så kan han kanske bli aktuell för den stora massan av FPL-coacher, men då krävs nog både regelbunden speltid och ett par assist eller mål.

 

Jack Wilshere, Bournemouth, £5,9 m

Kanske var det just detta som Wilshere behövde. Vad han framför allt behöver är såklart att undvika skador, men miljöombytet ska inte underskattas. Dessutom är konkurrensen på det centrala mittfältet i Bournemouth inte av samma karaktär som i Gunners. Här kommer han vara given i startelvan, förutsatt att han inte är skadad samt i matchform. Intressant är att hans FPL-värde har minskat till 5,9 från 6,0, något som med all säkerhet kommer att ändras om han gör några bra matcher. Oavsett vad så är det väldigt mycket mittfältskvalitet för en relativt billig peng. Att plocka in Jack Wilshere redan nu kan visa sig vara ett genidrag, inte bara poäng- utan även värdemässigt.

 

Islam Slimani, Leicester, £8,5 m

Svårbedömd värvning inte bara ur FPL-synpunkt utan allmänt. Fågel eller fisk? Vinner han skytteligan eller går han efter säsongen på lån till nån läskeblaskklubb i Tyskland eller Österrike? Prislappen känns sisådär med tanke på osäkerheten, men samtidigt är det definitivt en spelare att hålla ögonen på.

 

Alvaro Arbeloa, West Ham, £5,0 m

Lite i skymundan gjorde West Ham vad som kan komma att bli ett riktigt genidrag när man plockade in den gamla Liverpoolbacken på fri transfer. Hans prislapp känns rimlig, nu återstår bara att se om han är tänkt som en regelbunden startspelare. If that's the case, då känns han högintressant tycker jag!

 

Moussa Sissoko / GK Nkoudou, Spurs, £7,0 m

Två spelare som sent om sides signade för Spurs. Båda känns högst osäkra vad det gäller speltid och jag har svårt att se att någon av dem är tänkt som en självklar startspelare. Konkurrensen på Spurs mittfält är stenhård, så med anledning av det kommer jag (om inget oförutsett sker) inte att ha någon av dessa herrar i mitt lag.

 

Bruno Martins Indi, Stoke, £5,0 m

Man skickade lite oväntat iväg Phillip Wollscheid till Tyskland och utifrån det så får man väl anta att Indi är tänkt att ta en plats i startelvan. Det ser man också på prislappen, som jag tycker känns i överkant. Du får hans mittbackskollega Ryan Shawcross för samma pengar och då känns valet relativt lätt i dagsläget. Men vem vet, kanske är BMI nästa stora stjärnmittback?

 

 

I nästa inlägg kikar vi närmare på vilka spelare som kan tänkas öka sitt värde, till följd av klubbyte, återkomst från skada eller annan orsak. Det finns en hel del alternativ på samtliga positioner där man har möjlighet att höja värdet på sin trupp, bara man är beredd att gambla lite.

 

/Fredrik

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrik Norrström - 26 september 2016 07:23

När vi summerar omgång 6 är det tre röda segrar som sticker ut. Arsenal klär av Chelsea hemma, Man U fullständigt krossar regerande ligamästarna Leicester och Liverpool är så överlägsna Hull att 5-1 kändes i underkant. Speglades detta i FPL-poängen d...

Av Fredrik Norrström - 24 september 2016 12:28

Bron i den Böda delen av London rämnade. Men trots det var det andra spelare som stal FPL-uppmärksamheten i omgång 5.   Omgångens poängspelare: Nacer Chadli, 21 poäng.   Omgångens REA-fynd: Zuniga, 10 poäng, £4,4 miljoner.   Omgångens nol...

Av Fredrik Norrström - 16 september 2016 09:03

Inom golfen finns begreppet ”moving day” och det känns användbart för att beskriva omgång fyra i FPL. En golftävling spelas normalt över fyra dagar med 18 hål per dag och den tredje dagen är den man kallar för ”moving day”. Da...

Av Fredrik Norrström - 10 september 2016 12:13

Äntligen är landslagsuppehållet över. PL, och i och med det FPL, är tillbaka. Samtliga FPL-coacher har haft gott om tid på sig att fundera över hur man ska kunna spetsa till laget inför kommande omgång. Den vanligaste funderingen har garanterat krets...

Av Fredrik Norrström - 7 september 2016 11:57

FPL är inte konstigare än den riktiga världen. Bra prestationer blir belönade, medan sämre prestationer ger låg avkastning. Men som FPL-coach är det lätt att stirra sig blind på antalet poäng ens lag har spelat in. En viktig aspekt som sällan hamnar ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards